0

Anja Crevar ispred olimpijske šampionke

Srpska olimpijka Anja Crevar je nastavila sa sjajnim rezultatima na mitingu u Marseju popevši se još jednom na pobedničko postolje.

U disciplini 200 metara mešovito, mlada Pančevka je otplivala 2:15.56 i time zauzela treće mesto iza sjajne Mađarice Katinke Hosu (2:14.39) i Špankinje Beatriz Gomez (2:15.48), a bila je brža od Miree Belmonte Garsije (2:16.06), olimpijske šampionke iz Rija na 200 delfin.

Anja je takođe otplivala novi apsolutni rekord Srbije na 200 metara delfin koji sada iznosi 2:13.22 i vredan je 764 FINA boda.

Ovim rezultatima, Anja je isplivala još dve B norme za svetsko prvenstvo koje se održava ove godine u Budimpešti od 14. do 30. jula.

Ostale rezultate sa ovog plivačkog mitinga možete pogledati OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *