0

Dan 1 EP – Beograd, OW: Iskusni Italijan Gregorio PALTRINIERI ponovo evropski prvak na 10km

Neverovatni, iskusni, fantastični  29-godišnji Italijan, Gregorio PALTRINIERI bivši svetski rekorder na 1500m evropski rekorder na 800m i 1500m, ponovo je potvrdio svoju dominaciju na 10km, osvojivši još jednu zlatnu medalju u svojoj impozantnoj karijeri u disciplini 10km na Evropskom prvenstvu vodenih sportova u otvorenim vodama, završivši disciplinu 10km ubedljivo ispred ostalih konkurenata sa vremenom  1:49:19.6.

Kod devojaka u izuzetno uzbudljivoj završnici na istoj distanci od 10km pobednica je iskusna 27-godišnja nemica Leonie Antonia BECK pobedivši sa samo 10 stotih vremenom 2:00:54.8 ispred Italijanke Barbare POZZOBON koja je osvojila srebrnu medalju sa vremenom 2:00:54.9

Od predstavnika Srbije prvog dana Evropskog prventva u otvorenim vodama, na velelepnom beogradskom jederu Ada Ciganlija nastupala je 16-godišnja Maša Cvetković kojoj je ovo prvi nastup na elitnom takmičenju. Maša je hrabro završila trku sa vremenom 2:16:46.2.

Photo Credit: Goran Zebić


Goran Zebić

Goran Zebic u svetu plivanja poznati kao Zeba rođen 1984 godine, obuku plivanja i trenažni proces započeo na Tašmajdanu kod Nikole Jovanovića, potom nastavio da trenira i takmiči se u Plivačkom klubu Beograd, kod Slavka Kurblanovića i Vasilija Seratlića. Osnivača Beogradskog plivačkog kluba. Završio prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. Nacionalni i internacionalni plivački sudija, aktivno se bavi suđenjem na plivačkim takmičenjima od 2002 godine i internacionalni CMAS sudija plivanja sa perajima. Kao rukovodilac stručnog osposobljavanja plivačkih sudija, izveo je više genracija nacionalnih plivačkih sudija. Masters plivač, višestruki masters državni prvak, takmičarska disciplina prsno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *