0

Dan 3 EP – Beograd, OW: Verani i Pozzobon najbrži na 25 km

Dario Verani i Barbara Pozzobon osvojili su zlatne medalje u muškoj tj. ženskoj konkurenciji na 25km, ostvarivši tako dvostruku pobedu za Italiju. Oboje su pre dve godine bili drugoplasirani u Ostiji kada je trka prekinuta zbog jakog vetra i nemirnih talasa. U petak su završili punu distancu u mirnim vodama i trijumfovali u Beogradu. 

Predivno sunce i mirna voda dočekali su najhrabrije plivače, osam muškaraca i šest žena, koji su se takmičili u najdužoj disciplini svih vodenih sportova. Trka na 25km, koja se sada održava isključivo na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima, predstavlja ogroman izazov, jer plivači obično treniraju na 12-15km i nikada ne vežbaju punu distancu. 

Verani je nakon pobede izjavio:

Neverovatno je pobediti u ovoj trci. Veoma sam srećan što sam preplivao svih 25km i na kraju osvojio zlato. Za mene su uslovi bili savršeni. Volim ovakvo vreme i toplu vodu, tako da mi je ova staza stvarno odgovarala. Hteo sam da iskoristim ovu priliku i sjajno je što sam uspeo da ostvarim ono što sam želeo tokom trke, što mi je obezbedilo prvo mesto.

Ženska pobednica, Barbara Pozzobon je posle ove teške trke rekla:

Veoma sam srećna što sam konačno osvojila zlatnu medalju. Trka je bila veoma teška jer smo dugo plivali zajedno sa muškarcima. Međutim, to je bila moja taktika, da idem s njima što duže mogu i uspela je.

Photo Credit: Goran Zebić


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *