0

Istorijska medalja za Lanu, Barna šesti na Svetu

Nakon blaže povrede i odjavljene trke na 100 metara delfin u kojoj bi takođe bila jedna od glavnih konkrentkinja za medalju, Lana Pudar doplivala je do svetske bronze na 200 metara delfin. Ovo je prva u istoriji medalja na Svetskim šampionatima za Bosnu i Hercegovinu.

Lana je trku isplivala za 2:07,92, dok je za zlato bilo potrebno 2:07,35 koliko je plivala Britanka Stephens. Dankinja Helena Bach bila je devet stotinki sporija za srebrno odličje.

U jednoj od najpopularnijih disciplina, 100 metara slobodno, Andrej Barna doplivao je do šestog mesta. U trci je trijumfovao novi svetski rekorder Pan Zhanle, Kinez je bio ubedljiv ali daleko od očekivanog vremena nakon postavljanja svetskog rekorda od 48,60 pre dva dana. Do zlata je doplivao sa 47.52. Italijan Miressi doplivao je do srebra sa 47.72 dok je samo dve stotinke sporiji bio reprezentativac Mađarske Nemeth.

Nakon trijumfa na 100 metara, Claire Curzan došla je do zlata i na duplo kraćoj deonici leđnim stilom rezultatom 27.43. Dve stotinke sporija bila je Anderson iz Australije dok je do bronze doplivala kanađanka Wilm.

Kanada je u tabeli medalja danas zabeležila i jedno zlato. Finlay Knox plivao je 1:56.64 200 metara mešovito i trijumfovao ispred Carsona Fostera i Alberta Razzettija.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *