0

Kantrida ekipni prvak Hrvatske

U subotu i nedjelju, na zagrebačkim Sveticama, održano je Ekipno prvenstvo Hrvatske – KUP “Ivana Varvodića”. Ovogodišnje natjecanje održano je u novom formatu, bez A, B i C ekipnog prvenstva, te bez dvoje natjecatelja po disciplini. Klubovi koji su htjeli nastupiti na ekipnom prvenstvu trebali su osigurati prijavu cjelovitog programa Ekipnog prvenstva, i to u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Novost je da su natjecatelji mogli plivati samo jednu disciplinu po programu i jednu štafetu.

U ženskoj konkurenciji najviše bodova osvojile su plivačice Kantride (11086), koje su imale 651 bod više od plivačica Mladosti (10435), dok su do trećeg mjesta doplivale natjecateljke Medveščaka (9385).

U muškoj konkurenciji bilo je malo napetije te su na prvom mjestu završili plivači Juga (10965), koji su imali 191 bod više od drugoplasiranog Medveščaka (10774), odnosno 263 boda ispred Mladosti (10702).

U ukupnom poretku obje konkurencije naslov je otišao plivačicama i plivačima Kantride (21771), dok je ekipa Mladosti osvojila 2.mjesto (21137), a Medveščak završio kao 3. (20159).

Na samom natjecanju, osim zavidnog timskog duha, nije bilo rezultata koje bismo izdvojili jer dio plivača nije nastupio u svojim najjačim disciplinama, a dio njih brusi formu za predstojeća prvenstva.


Hana Miljanić

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *