0

Mogić s dvije norme obilježio “Zlatni Orlando”, Barčot doplivao do apsolutnog rekorda Hrvatske

Za SwimOn: Hana Miljanić

U subotu i nedjelju na bazenu u Gružu održano je međunarodno plivačko natjecanje “Zlatni Orlando”. Ovo je natjecanje uvršteno u kalendar World Aquaticsa, kao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Parizu te ne čudi da je na njemu nastupilo preko 300 plivačica i plivača iz zemlje i inozemstva.

U prvom su se dijelu natjecanja najviše istaknuli Marin Mogić koji je u disciplini 400 slobodno, s vremenom 3:52.26 (850 FINA) isplivao normu za odlazak na Europsko prvenstvo, te Juraj Barčot, vlasnik novog apsolutnog rekorda Hrvatske u disciplini 400 mješovito. Juraj je odlično otplivao ovu utrku, skinuvši 9 sekundi od svog najboljeg rezultata te isplivao vrijeme 4:20.07 (804 FINA). Vlaho Nenadić osigurao je nastup na EJP-u u disciplini 100 slobodno (51.24). 

U nedjelju je Marin Mogić ponovo odradio odličan posao u disciplini 1500 slobodno, te je s vremenom 15:17.19 (856 FINA) i u toj disciplini isplivao normu za EP. Filip Gruica u disciplini 200 slobodno, isplivao je prolaz na 100m (51.70) te je tim rezultatom osigurao nastup na EJP-u.

Najvrjedniji zbroj rezultata u A kategoriji imali su Lana Pudar i Marin Mogić. U kategoriji B najuspješniji su bili Iman Avdić i Maro Miknić, dok su u Zerina Vrabac i Oliver Papai najbolji natjecatelji kategorije C.

Čestitamo svim natjecateljicama i natejcateljima na dobrim rezultatima te se veselimo laganom ulasku u “finale” sezone.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *