0

Plivačke Avanture ekipni prvak Letnjeg Otvorenog masters prvenstva Srbije

Uoči Masters Evropskog prvenstva u plivanju koje se ove godine održava u Beogradu, na čuvenom SC Milan Gale Mukatiroviću – 25 maj, na istoj lokaciji održano je Letnje pojedinačno i ekipno otvoreno masters prvenstvo Srbije (od 31. maja do 02 jula).

Na ovom prvenstvu Srbije oboren je jedan veliki rekord, i to onaj po broju plivača, jer je na takmičenju učestvovalo čak 172 takmičara iz Srbije i jedna tamičarka iz Slovenije, ukupno 173 takmičara iz 24. plivačka kluba.

Ekipni pobednik su Plivačke Avanture sa 711WA bodova, drugo mesto pripalo je Mornaru sa 606 WA
bodova, dok treće mesto osvojila je Sparta sa 555 WA bodova.

Jedan od najvrednih rezultat kod muškaraca zabeležio je Igor Ševo (40-44), Mornar koji 100m leđno otplivao za 1:29.61 i ostvario 769 WA bodova. Kod žena Jovana Bogdanović (30-34) Sparta, ostvarila je 825 bodova u discipline 50m prsno koju je isplivala za 34.35. Međutim po vrednosti rezultata odmah pored Jovane izdvojila se Maja Jovanović (50-54) Avanture koja je ostvarila preko sedam stotina bodova i to u disiplini 50m leđno sa 35.38 osvojivši 711 bodova ali i u disciplini 100m slobodno sa vremenom 1:07.90 što je 703 WA bodova.

Ostale rezultate možete videti OVDE.


Goran Zebić

Goran Zebic u svetu plivanja poznati kao Zeba rođen 1984 godine, obuku plivanja i trenažni proces započeo na Tašmajdanu kod Nikole Jovanovića, potom nastavio da trenira i takmiči se u Plivačkom klubu Beograd, kod Slavka Kurblanovića i Vasilija Seratlića. Osnivača Beogradskog plivačkog kluba. Završio prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. Nacionalni i internacionalni plivački sudija, aktivno se bavi suđenjem na plivačkim takmičenjima od 2002 godine i internacionalni CMAS sudija plivanja sa perajima. Kao rukovodilac stručnog osposobljavanja plivačkih sudija, izveo je više genracija nacionalnih plivačkih sudija. Masters plivač, višestruki masters državni prvak, takmičarska disciplina prsno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *