0

Slavlje Spartaka i Proletera na Letnjem Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire, pionire i kadete 2024 

Tokom najtoplijeg dana ovog juna, u subotu 22. 6.  održano je Letnje prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire, pionire i kadete. Takmičenje je okupilo najtalentovanije mlade plivače iz cele pokrajine, a rezultati su pokazali visoki nivo kvaliteta i spremnosti takmičara. 

Najuspešniji klub na ovom takmičenju bio je Spartak Subotica, koji je osvojio ukupno 45 medalja (17 zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih). Na drugom mestu se našao Proleter Zrenjanin sa ukupno 33 medalje (13 zlatnih, 13 srebrnih i 7 bronzanih), dok je treći bio Swim Star Bečej sa 23 medalje (10 zlatnih, 10 srebrnih i 3 bronzane).  

Proleter Zrenjanin dominirao je u ekipnom plasmanu za uzrast 9-10 godina, zauzevši prvo mesto sa ukupno 673 bodova. Drugo mesto zauzeo je Spartak Subotica sa 596 bodova, dok je treće mesto pripalo Dinamu Pančevo sa 478 bodova.

U kategoriji pionira, prvo mesto zauzeo je Spartak Subotica sa 1083 boda, drugo mesto pripalo je Proleteru Zrenjanin sa 707 bodova, dok je treće mesto osvojila Velika Kikinda sa 516 bodova.

U kategoriji kadeta, prvo mesto takođe je pripalo Spartaku sa osvojenih 961 bodom, drugo mesto je zauzeo Proleter Zrenjanin sa 930 bodova, dok je treće mesto pripalo Dinamu iz Pančeva čiji su plivači osvojili 865 poena.

Spartak Subotica se može pohvaliti sjajnim pojedincima poput Vukašina Agovića i Vojina Vukovića, koji su ostvarili vrhunske rezultate u svojim disciplinama. Vukašin Agović se istakao u disciplinama 200m slobodno i 50m delfin, dok je Vojin Vuković briljirao na 50m leđno i 100m slobodno. 

Proleter Zrenjanin imao je svoje zvezde u vidu Magdalene Dražić i Ane Lene Belić, koje su osvojile brojne medalje u različitim disciplinama, uključujući 200m slobodno i 100m delfin.

Iz Swim Star Bečej, Pavle Đokić je bio izuzetno uspešan u disciplinama 50m leđno i 100m slobodno, dok je Sara Pavkov briljirala na 200m mešovito. 

Letnje prvenstvo Vojvodine 2024. godine pokazalo je da je plivačka scena u pokrajini izuzetno jaka i puna talenata. Sa ovako sjajnim rezultatima i posvećenošću mladih sportista, budućnost plivanja u Vojvodini izgleda svetla. Svi učesnici zaslužuju čestitke na postignutim rezultatima i uloženom trudu, a posebne pohvale idu najuspešnijim klubovima i takmičarima koji su se istakli svojim izvanrednim performansama.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *