0

Sudije “bruse pravila” pred velika takmičenja u Beogradu

Izvor fotografije: Shutterstock/ grb: PSB

Ne spremaju se samo plivači za najveća takmičenja u Beogradu, već to čine i plivačke sudije. U Beogradu je u organizaciji Plivačkog saveza Beograda 14. 5. 2024. uspešno završena edukacija plivačkih sudija i stažista na temu “Protokol vršenja sudijskih dužnosti na velikim internacionalnim takmičenjima”.


Ovom prilikom sudije su dobile jasne smernice, kako da se se pripreme za dužnosti na najvećim takmičenjima poput evropskih i svetskih prvenstava. Edukacija je održana interaktivno, dizajnirana tako da pruži sveobuhvatnu obuku plivačkim sudijama za vršenje različitih sudijskih dužnosti, na najvšem nivou, tako da sudijski aparat doprinese podizanju standarda i nivou takmičenja.

Edukaciji je prisustvovalo 18 sudija i stažista iz Beograda ali i iz Novog Sada i Niša. Doajen srpskog sudstva, zaslužni sudija, gospođa Gordana Mirčetić, toplo je pozdravila sve prisutne i poželela puno uspeha na predstojećim dužnostima i zadacima.

Predavači Goran Zebić i Aleksandra Đokić zahvali su se svim prisutnim na izdvojenom vremenu i pažnji, poželevši im puno uspeha, veštine i znanja za obavljanje sudijskih dužnosti na predstojećim važnim i velikim takmičenjima.


Na kraju, predsednik Plivačkog savez Beograda, Saša Matić podelio je prisutnim novodizajnirane sudijske
uniforme i najavio da će ovakva vrsta edukacija u budućnost biti redovna aktivnost PSB ne samo za sudije već i za plivačke trenere, tako da se na najbolji način kontinurano razvija i unapređuje plivanje.Izvor ostalih fotografija: privatna arhiva


Goran Zebić

Goran Zebic u svetu plivanja poznati kao Zeba rođen 1984 godine, obuku plivanja i trenažni proces započeo na Tašmajdanu kod Nikole Jovanovića, potom nastavio da trenira i takmiči se u Plivačkom klubu Beograd, kod Slavka Kurblanovića i Vasilija Seratlića. Osnivača Beogradskog plivačkog kluba. Završio prehrambenu tehnologiju na Poljoprivrednom fakultetu, Univerzitet u Beogradu. Nacionalni i internacionalni plivački sudija, aktivno se bavi suđenjem na plivačkim takmičenjima od 2002 godine i internacionalni CMAS sudija plivanja sa perajima. Kao rukovodilac stručnog osposobljavanja plivačkih sudija, izveo je više genracija nacionalnih plivačkih sudija. Masters plivač, višestruki masters državni prvak, takmičarska disciplina prsno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *