0

(VIDEO) Finalna trka 400 mešovito: Anja Crevar 4. na Svetskom prvenstvu u Dohi

Večernja trka, finale i mnogo veći izazov ali i vrlo hrabra Anja, koja je bila u najbrže dve posle prvih 100 metara trke. Oldučno plivanje pokazalo je sjajnu formu ali i veliku želju za medaljom i A normom za Olimpjske igre. Možda je falilo samo malo sreće ali Anja je u cilj uplivala kao 4. sa 4:38.93

Do medalje je Crevarovoj nedostajalo nešto više od sekunde, a do A olimpijske norme samo četiri desetinke. Prva je u cilj ušla Britanka Colbert, ispred Gorobenko i Franceschi, zaustavivši štopreicu na 4:37.14. Ne samo što je otplivala najbolju jutarnju trku u karijeri, Anja je ostvarila i najbolji plasman za Srbiju na svetskim šampionatima posle Milorada Čavića i Nađe Higl.

Fotografija: David Damnjanović


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *