0

Zlatni medvjed u znaku Jane Pavalić 

Ovogodišnje 38. izdanje međunarodnog plivačkog mitinga Grand Prix Zlatni medvjed proteklo je u znaku Jane Pavalić i njene B norme za Olimpijske igre u Parizu, u disciplini 50 slobodno. Jana je otplivala dvije izvrsne utrke, te je dva puta rušila juniorski, mlađeseniorski i apsolutni rekord Hrvatske. Prvo je u kvalifikacijskom dijelu isplivala 25.06, da bi u popodnevnom finalu s vremenom 24.77 (865 FINA) ujedno isplivala i B normu za OI i pokazala da je u odličnoj formi.

Photo credit: Hrvatski plivački savez

Bez obzira što je ovo natjecanje kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Parizu, sudjelovalo je nešto manje natjecatelja (250) nego što smo ih navikli viđati proteklih godina. Pretpostavljamo da bi to mogla biti posljedica i skorašnjeg Europskog prvenstva u Beogradu, ali i generalno vrlo gustog kalenadara natjecanja na kojima se također mogu isplivati norme za OI.

Veselimo se što je natjecanje organizirano uz live stream za što smatramo kako bi trebao biti nezaobilazni dio svih plivačkih natjecanja.

Najbolji rezultat natjecanja u ženskoj je konkurenciji isplivala Jana Pavalić, na 50 slobodno (865 FINA), dok je u muškoj konkurenciji najbolji rezultat isplivao Huseyin Emre Sakci (TUR), u disciplini 50 prsno (895 FINA).

Za kraj navodimo i osvajače najvrjednijeg zbroja rezultata iz oba dijela natjecanja, u ženskoj i muškoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji do najvišeg zbroja bodova doplivala je Ana Blažević, u disciplinama 100 i 200 prsno. Ana je za svoje nastupe u tim disciplinama ostvarila ukupno 1607 bodova (10p prsno -792 FINA, 200 prsno – 815 FINA). U muškoj je konkurenciji najviše bodova osvojio Huseyin Emre Sakci, u disciplinama 50 i 100 prsno, gdje je skupio ukupno 1721 bod (50 prsno -895 FINA, 100 prsno 826 FINA).


Hana Miljanić

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *